Hvordan kan vi hjelpe?

Lurer du på å flytte din bedrift eller utvide din virksomhet til et nytt sted? Ta kontakt med oss angående spennende etableringsmuligheter i Grenland. Vekst i Grenland støtter internasjonale og nasjonale bedrifter med å etablere ny virksomhet i Grenlandsregionen. Vi vil hjelpe deg i hele prosessen, fra planleggingsfasen til etablering.

Vekst i Grenland kan blant annet hjelpe bedrifter og investorer med å:

  • Planlegging og gjennomføring av delegasjonsbesøk til siter eller bedrifter i Grenland.
  • Identifisere nye muligheter i Grenland.
  • Tilgjengeliggjøre statistikk og data om næringslivet i Grenland tilpasset relevant bransje.
  • Bistå med å finne passende arealer eller lokaler.
  • Etablere kontakt med relevant næringsliv, bedriftsnettverkene/-klynger, kommuner og øvrig virkemiddelapparat i Grenland.
  • Besvare spørsmål om praktiske forhold ved det å etablere ny virksomhet i Norge og Grenland.

Statistikk om næringslivet i Norge og Grenland

Lurer du på hvordan ståa er i næringslivet i Norge og Grenland? Vekst i Grenland overvåker utviklingen.Telemarkforsking utarbeider regional analyse for Grenland. Sentral statistikk finnes nå i et interaktivt rapportformat på web, og er tilgjengelig for alle. Rapporten beskriver utviklingen i arbeidsplasser og befolkning, som deretter analyseres ved hjelp av Telemarksforskings attraktivitetsmodell.Ønsker du mer statistikk om Grenland? Ta gjerne kontakt med oss, så kan vi bistå med å finne det du trenger.

Om å etablere og drive virksomhet i Norge og Grenland

Norge er et trygt og enkelt land for å drive næringsvirksomhet i. På Verdensbankens ranking over land det er lett å drive virksomhet i, er Norge inne på topp10, en plassering Norge har hatt i flere år. Her finner du mer informasjon om hvordan man etablerer og driver virksomhet i NorgeBåde i Norge og i Grenland finner du en mangfoldig arbeidsstokk med kompetanse innenfor alle bransjer. Vanligvis er det lett å finne rett arbeidskraft til de fleste bransjer. Om du ønsker å bringe egne ansatte til din virksomhet i Norge og Grenland er det også mulig. Her finner du mer informasjon om hvordan utenlandske statsborgere kan jobbe i Norge.Utenlandske arbeidstakere kan benytte seg av Servicesenter for utenlandske arbeidstakere (SUA) om de ønsker å arbeide i Norge. Mer informasjon SUADen norske forretningskulturen er basert på norske (skandinaviske) arbeidsverdier. En av hovedverdiene er fokuset på likhet. Som et resultat vil du se lite hierarki, flate strukturer og en uformell kommunikasjon i det norske arbeidslivet. Her finner mer informasjon om den norske forretningskulturen.