Laster Arrangementer

« Alle hendelser

  • Dette event har allerede funnet sted.

Legemiddelproduksjon

5. november kl 10:00 - 12:30

Seminar om legemiddelproduksjon

Mer legemiddelproduksjon i Norge og Grenland – nye industrielle muligheter

Legemidler og diagnostikk står for over to tredeler av verdiskapingen i helseindustrien i Norge, og eksporterte i 2019 for ca. 20 milliarder. Ca. 4000 er sysselsatt innenfor legemiddelindustrien. Norge har som mange andre land slitt med legemiddelmangel i flere år, og koronaepidemien aktualiserer behovet ytterligere. Flere har pekt på at det bør legges til rette for økt legemiddelproduksjon i Norge. Økt legemiddelproduksjon vil ikke bare trygge forsyningstilgangen, men også bidra til verdiskaping, arbeidsplasser og eksport.

Norge er godt rustet til å satse mer på legemiddelindustri. Det er flere grunner til det, men særlig relevant er norsk prosessindustri. Legemiddelproduksjon er prosessindustri. Grenland er en av Norges største industriregioner og kan prosessindustri. I Grenland finnes industriell kompetanse og infrastruktur, grønne ambisjoner og store næringsarealer under utvikling – fortrinn som gjør regionen attraktive for nye investeringer og etableringer. Dessuten er legemiddelproduksjon allerede en viktig del av grenlandindustrien, med Vistin Pharma og TPI som to av mange viktige aktører.

På seminaret setter vi fokus på hva nasjonale myndigheter bør gjøre for å tilrettelegge for mer legemiddelindustri, samt nye muligheter for mer legemiddelproduksjon i Norge og Grenland.

Detaljer

Dato:
5. november
Tid
10:00 - 12:30
Om arrangementet:
industriuka.no/legemiddelproduksjon

Arrangører

Vekst i Grenland
LMI

Sted

Herøya Industripark
Hydrovegen 55
Porsgrunn, Norway
+ Google-kart