Laster Arrangementer

« Alle hendelser

  • Dette event har allerede funnet sted.

Horisont Europa

13. februar kl 08:00 - 12:00

Hva er den strategiske innretningen til verdens største forskningsprogram Horisont Europa?

– og –

Hvordan kan du og din bedrift posisjonere seg i forhold til det?

 

Forskningsrådet inviterer til et møte om Horisont Europa og hvordan man best kan komme i gang med å utvikle en Horisont Europa-strategi.

EUs neste rammeprogram for forskning og innovasjon trer snart i kraft. Som kjent er den beste måten å forberede seg til Horisont Europa på å delta nå, i de siste utlysningene av Horisont 2020. Det er også viktig å forberede seg ved å utarbeide en EU-strategi. Hva er deres styrker, prioriteringer og muligheter? Hvor er det viktig å være posisjonert og påvirke? Hvilke mål har dere og hvordan skal målene nås? Mulighetene er mange for at næringsliv og industrielle aktører skal få uttelling.

Forskningsrådet har et samarbeidet med PNO, et konsulentselskap som opererer over hele Europa, og jobber aktivt med å rådgi og støtte bedrifter og andre som vil med i EU-prosjektsamarbeid. På møtet vil dere treffe en av de mest erfarne seniorkonsulentene deres. Det vil bli en introduksjon til Horisont Europa, og hvilke muligheter som finnes der for internasjonalt industrielt samarbeid. Denne introduksjonen er spisset inn mot de områdene som er spesielt interessante for industri- og forskningsmiljøene  i Grenlandsområdet.

 

Deretter vil utvalgte miljøer/bedrifter få anledning til å gi en kort presentasjon av seg og sine prioriterte områder for å kunne diskutere strategi og muligheter som er spesielt interessante for flere miljøer/bedrifter i Grenlandsområdet. Tanken er at dette ikke bare skal være et rent informasjonsmøte, men at vi også kan ha en dialog skreddersydd til deres behov, og se på mulighetene sammen.

 

All informasjon vil bli behandlet fortrolig og ikke delt videre.

 

Møtet finner sted hvor:  Herøya, Auditorium Bygg 25, Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Møtet finner sted når: Torsdag 13. februar 2020, kl. 08:00 – 12:00

 

Litt om PNO: 

Forskningsrådet har samarbeidet med PNO i flere år og mange norske søkermiljøer har fått god hjelp til søknadsutvikling og å finne partnere til samarbeidsprosjekter. En stor del av disse søknadene har resultert i innvilgede prosjekter. Mer informasjon om PNO finner du her. Selv om dette ikke er hovedfokus på kommende møte så vil dere kunne etablere en første kontakt med PNO – som når dere har en konkret prosjektide vil kunne være behjelpelige med å finne den riktige utlysningen i Horisont 2020 og Horisont Europa når disse foreligger. Horisont Europa har fått et enda tyngre innovasjons-fokus enn det Horisont 2020 hadde – slik at dette vil være meget relevant for bedrifter og forskningsmiljøer som arbeider med bedriftsrelaterte problemstillinger.

 

Meld deg på her innen fredag 31. januar kl 15:00

Sted

Herøya Industripark
Hydrovegen 55
Porsgrunn, Norway
+ Google-kart