Herøya Industripark – et godt sted for etablering

  
Herøya Industripark

–    Herøya Industripark er en av Norges ledende industriparker, og et naturlig valg hvis du ser etter et sted å etablere virksomheten din.  Vi tilbyr bistand til små og store bedrifter – hele veien fra forskning og lab, til kommersiell drift.

Det sier direktør Thor Oscar Bolstad i Herøya Industripark AS. Industriparken på Herøya i Porsgrunn har mer enn 80 års erfaring og kompetanse samlet på ett sted, og selv om parken nå teller hele 80 ulike virksomheter med 2.500 ansatte, er det plass til flere.

Proppfull av kompetanse

I Herøya Industripark har idéhavere, gründere og etablerte bedrifter tilgang på et bredt spekter av kompetanse. Her er svært erfarne teknologiske miljøer, FoU- og driftskompetanse, industriell infrastruktur, og tilbud om etablerings- og finansieringsbistand. – Vår visjon er å skape vinnende virksomheter, og da må vi sørge for at bedriftene kan konsentrere seg om sin kjernevirksomhet, understreker Bolstad.

Vertskapsorganisasjonen Herøya Industripark AS eier, drifter og utvikler industriparken og infrastrukturen, og leier ut industritomt og bygninger. Her kan man leie kontorlokaler i alle størrelser, laboratorier, verksteder og forsøkshaller, eller bygge selv.

Flest små bedrifter

Mange tror at Herøya Industripark bare er et sted for store lokomotiv som gjødselgiganten Yara og oljeselskapet Statoil, men det stemmer absolutt ikke. Rundt halvparten av de 80 bedriftene i parken har 1 – 4 ansatte, mange av dem er gründerbedrifter som jobber med utvikling av nye teknologier.
– Hit kan du komme med nesten tomme hender, bare en forretningsidé eller teknologi, og få hjelp til å etablere virksomheten din, påpeker Bolstad.

Herøya Industripark med sine 80 bedrifter representerer et svært verdifullt fellesskap, sier direktør Thor Oscar Bolstad i Herøya Industripark.

Ideen ut av laboratoriet

Herøya Industripark er nemlig stedet hvor man tar «ideen ut av laboratoriet», og får testet ut teknologien med begrenset økonomisk risiko.

–    Vi har etablert en arena for testing og pilotering av teknologier og prosesser som krever høy industriell kompetanse, forteller Rolf Olaf Larsen, som er ansvarlig for «Pilotarena Herøya». Han understreker at pilotarenaen er et tilbud til hele landet.

–    Vi kan tilrettelegge alt for deg – fra A til Å, og det betyr at du reduserer kostnadene dine og risikoen, understreker Larsen.

Verdifullt fellesskap

– Herøya Industripark med sine 80 bedrifter representerer et svært verdifullt fellesskap. Her kan bedriften din finne potensielle leverandører, kunder og samarbeidspartnere, mener Thor Oscar Bolstad.

Her har bedrifter som eksempelvis Molab og IT-selskapet Evry etablert mange kundeforhold, gjødselselskapet Yara har nærhet til vital infrastruktur i parken, mens teknologiselskapet OiW Process har nytte av piloteringsfasilitetene.

–    Vi mener etablering i Herøya Industripark er et langt steg på veien mot å lykkes, avslutter Thor Oscar Bolstad.