Fremtidens muligheter

  

Telemarksregionen har en lang industrihistorie. Vi ønsker å gjøre regionen mer kjent for sin grønne industri, fagkompetanse og vise at dette er en attraktiv region for næringsetablering. Powered by Telemark er et synlighetsprosjekt som jobber for å sette regionen på kartet – nasjonalt og internasjonalt.

Fra 1. januar har Siri Alfsen vært ansatt som prosjektleder og hun kan rapportere om høy aktivitet og en entusiasme blant samarbeidspartnerne for at prosjektet skal lykkes.

– Nå jobber vi med å få de gode historiene fra vår industri ut nasjonalt. Med jevne mellomrom formidles såkalte «Power Stories» i nasjonale nettaviser, som deles i sosiale medier, forteller hun.

Historiene løfter frem de grønne og innovative historiene fra vår region. Industrien i Grenland ble tidlig tvunget til å tenke miljø og omstilling. Det har skapt et av de grønneste industrimiljøene i verden. Vi har noen helt spesielle fordeler for alle som ønsker å etablere ny og bærekraftig industri- og næringsvirksomhet her.

I tillegg til artiklene på nettet så vil det i løpet av sommeren komme podcast fra Powered by Telemark.

– Lokale aktører skal fortelle om mulighetene for å lykkes i telemarksregionen. Blant de første som skal «på lufta» er Per Brevik fra Norcem, Irene Vesby Silijan Vestby fra IGT (Industrial Green Tech) og Gry Langbakk fra Innovsjon Norge. Temaer som blir tatt opp vil være karbonfangst, null-visjon og sirkulærøkonomi.

Siri forteller at hun denne våren har samarbeidet med Frank Nilsen som er kjent for og gjør det bra med sin podcast «Mentaltrener podcast».

– Nilsen skal være vert for podcasten som skal hete «Fremtidens muligheter», forteller en spent Siri.

Telemarksregionen har en sterk industrikultur og bred kompetanse. I vår region finnes store aktører som Yara, INEOS, Norcem, ABB og Jotun. I tillegg finner vi industriklyngen Industrial Green Tech. De jobber for at vi skal bli verdens første klimapositive industriregion.

-Regionen vår har mye å by på, og vi vil være førstevalget for etableringer av ny og bærekraftig industri og næringsvirksomhet i Norge, avslutter Siri Alfsen.